Bahan2 untuk pastri:
250gm mentega
125gm gula icing
2 biji telor
1 sudu teh vanilla
500gm tepung gandum
Cara Membuatnya:
Pukul mentega, vanilla dan gula hingga kembang
Masukkan telor satu persatu sambil dipukul lagi hingga kembang.
Masukkan tepung sedikit2 hingga habis dan di adun hingga sebati.
Simpan dalam petisejuk selama 30minit sebelum dicanai.
Canai dan terap dalam acuan tart.
Cucuk tengahnya dengan garfu supaya tidak gelembung bila dibakar
Bakar selama lebih kurang 10 minit (separuh masak)
Fillings:
250gm air
125gm gula
100gm susu cair - I used fresh milk
5 biji telor
Larutkan gula kedalam air. Setelah itu masukkan telur dan susu cair. Pukul semua 4 bahan hingga sebati kemudian tapiskan dan sedia untuk digunakan.
Isikan kedalam pastri yang telah dibakar separuh masak.
Bakar lagi selama 15 minit atau sehingga telurnya masak (tak cair)
No comments:
Post a Comment